Zoek
Sluit dit zoekvak.

Familie Tolkien klaagt Hobbit-producenten aan

De erven van schrijver J.R.R. Tolkien klagen Warner Bros aan. De familieleden zijn ontzet over de handelswaar die de producenten van The Hobbit aanbieden.

(Novum/AP) – De erven van schrijver J.R.R. Tolkien klagen Warner Bros aan. De familieleden zijn ontzet over de handelswaar die de producenten van de trilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit aanbieden. Ze vallen met name over een online gokautomaat. De nabestaanden van Tolkien eisen tachtig miljoen dollar van Warner Bros.

De filmmaatschappij heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Volgens de familie Tolkien geldt de handelswaarovereenkomst alleen voor tastbare producten als poppetjes en kleding, en niet voor elektronisch waar.

De erven van Tolkien voelen zich gesteund door de fans van de in 1973 overleden Tolkien, die woedend zijn over het internetgokken. “Daardoor is de erfenis van Tolkien en zijn reputatie onherstelbare schade aangedaan”, staat te lezen in de aanklacht die in handen is van het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De familie Tolkien stelt langdurige discussies te hebben gevoerd met de producenten, maar dat die geen vruchten hebben afgeworpen. De familie vreest dat de merchandising rond het uitkomen van The Hobbit-trilogie alleen maar zal toenemen. De eerste film in de reeks staat voor 12 december op de agenda.

[Novum]