Search
Close this search box.

Abrams: regie Star Wars is spannend en onwerkelijk

J.J. Abrams vindt zijn klus als regisseur van Star Wars: Episode VII ‘spannend’ en ‘onwerkelijk’. Dat zei de maker van films als Star Trek en Super 8 zaterdag.

(Novum/AP) – J.J. Abrams vindt zijn aanstaande klus als regisseur van Star Wars: Episode VII ‘spannend’ en ‘onwerkelijk’. Dat zei de maker van films als Star Trek en Super 8 zaterdag op de rode loper van de Producers Guild of America. Hij was bij de prijsuitreiking om de Norman Lear Achievement Award in ontvangst te nemen voor zijn tv-series als Felicity, Alias, Lost, Fringe, Person of Interest en Revolution.

Vorige week werd bekend dat Abrams in vergevorderde gesprekken is met Disney over de regie van een zevende Star Wars-film. “Het is natuurlijk nog vroeg dag”, zei Abrams zaterdag. “Het enige dat ik wil is de Star Wars-fans blij maken en een scenario hebben dat mensen werkelijk raakt. We staan nog maar aan het begin, ik heb er erg veel zin in.”

De laatste drie Star Wars-films, uit 1999, 2002 en 2005, vielen lang niet bij alle fans in goede aarde. Vooral het personage Jar-Jar Binks wekte veel irritatie op en is tegenwoordig een spreekwoordelijk ijkpunt van mislukte personages die een hele film versjteren.

Veel fans en leden van de filmpers twijfelden openlijk of Star Wars-bedenker George Lucas het regisseren nog wel in de vingers had. Vorig jaar maakte Lucas bekend dat hij zijn filmstudio Lucasfilm, en daarmee de rechten voor Star Wars-films, aan Disney had verkocht. Lucas bleef daarmee alleen nog officieus als raadgever betrokken bij de drie aangekondigde Star Wars-films. Vorige week liet hij weten geheel achter de keus voor Abrams als regisseur voor Star Wars: Episode VII te staan.

[NOVUM]