Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ang Lee wil Angelina Jolie als Cleopatra regisseren

Ang Lee wil graag het drama Cleopatra regisseren. De Life of Pi-regisseur moet het scenario nog lezen, maar heeft vertrouwen in de film met Angelina Jolie.

Ang Lee wil graag het drama Cleopatra regisseren. De Life of Pi-regisseur moet het scenario nog lezen, maar heeft vertrouwen in het project met Angelina Jolie in de titelrol. “Het past goed bij het andere type films dat ik heb gemaakt”, zegt de Taiwanese filmmaker tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

“Wat het van doen heeft met mijn andere films? Dat ze allemaal totaal verschillend zijn, dat maakt dit het perfecte nieuwe project,” zegt Lee. Voor zijn avonturenfilm Life of Pi maakte hij de komedie Taking Woodstock, het drama Brokeback Mountain en de actiefilm Crouching Tiger, Hidden Dragon. Hij brak in 1995 door met het kostuumdrama Sense and Sensibilty.

Filmstudio Sony hoopt Lee te kunnen strikken voor de regie van het drama Cleopatra, dat sinds 2010 in ontwikkeling is. Het project heeft drie regisseurs zien komen en gaan. Paul Greengrass, James Cameron en David Fincher toonden interesse, maar lieten het project alle drie varen.

Het leven van Cleopatra werd in 1963 ook verfilmd met Elizabeth Taylor als de Egyptische koningin en Richard Burton als haar minnaar Marc Antony. Wanneer de nieuwe film over het leven van de koningin in productie moet gaan, is nog niet duidelijk.

[NOVUM]