Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Lohan loopt deal mis door ontslag advocaat’

Het ontslag van Shawn Holley komt Lindsay Lohan wellicht duur te staan. De advocate stond op het punt een deal te sluiten met justitie.

Het ontslag van Shawn Holley komt Lindsay Lohan wellicht duur te staan. De advocate stond op het punt een deal te sluiten met justitie waardoor de actrice, die onder meer wordt verdacht van liegen tegen de politie over een auto-ongeluk, een gevangenisstraf zou ontlopen. Door het ontslag staat die deal nu op losse schroeven.

In ruil voor een gedwongen verblijf van een halfjaar in een afkickkliniek zou de openbaar aanklager in de zaak Lindsay uit de cel willen houden, vertellen bronnen aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Volgens de ingewijden was Holley maandag op weg naar een ontmoeting met de aanklager en de rechter in de zaak, toen ze hoorde dat ze was ontslagen.

Lohan moet dinsdag voor de rechter verschijnen tijdens een hoorzitting. Naar verluidt wil de actrice Holley proberen terug te krijgen, hoewel ze zelf haar handtekening zou hebben gezet onder een brief van haar nieuwe advocaat waarin die zegt dat hij voortaan haar zaken behartigt. Daarbij heeft de nieuwe raadsman, Mark Heller, volgens TMZ een dubieuze reputatie. In 1994 werd hij voor vijf jaar geschorst, waardoor hij zijn vak niet mocht uitoefenen.

De 26-jarige Lohan heeft in totaal drie aanklachten aan haar broek hangen naar aanleiding van een auto-ongeluk in juni, waarbij ze de politie in eerste instantie vertelde dat ze niet achter het stuur zat. Later verklaarde ze dat haar remmen het niet deden en dat ze daarom tegen een vrachtwagen knalde. Lindsay heeft ook nog te maken met voorwaarden uit haar proeftijd, omdat ze in 2011 een dure ketting stal.

[NOVUM]