Search
Close this search box.

Ben Affleck wint Franse Oscar voor Argo

Ben Affleck heeft in Parijs een César gewonnen voor zijn politieke thriller Argo. De Amerikaanse filmmaker won de prijs voor beste buitenlandse film.

Ben Affleck heeft in Parijs een César gewonnen voor zijn film Argo. De Amerikaanse filmmaker won de prijs voor beste buitenlandse film. Affleck was zelf niet aanwezig bij de uitreiking, maar liet weten trots te zijn op prijs. De filmprijzen zijn het Franse equivalent van de Oscars.

Affleck maakt zondagnacht ook kans op een Oscar voor zijn politieke thriller. De film gaat over Amerikaanse ambtenaren die aan een gijzeling weten te ontsnappen tijdens de Iraanse revolutie. Affleck won eerder al een Bafta, een Golden Globe en prijzen van de regisseurs-, acteurs en producentenvakbonden.

Matthias Schoenaerts won in Parijs een César voor zijn rol in het drama De Rouille et d’Os. De Vlaming won de prijs voor beste mannelijke nieuwkomer. Schoenaerts is daarmee de eerste Belgische acteur die de Franse filmprijs wint.

In De Rouille et d’Os van regisseur Jacques Audiard speelt de 35-jarige Belg een bokser die plotseling voor zijn zoontje moet zorgen. Hij wordt verliefd op een jonge vrouw gespeeld door Marion Cotillard, die haar benen verliest tijdens het trainen van orka’s. De Franse actrice is ook genomineerd voor César.

De Césars worden vrijdagavond uitgereikt in het Théâtre du Châtelet in Parijs.

[NOVUM]