Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onbekende beelden bij herinneringsconcert Hazes

Tijdens een herinneringsconcert voor André Hazes zijn nog niet eerder vertoonde beelden van de zanger te zien. Dat zegt mede-organisator Joop van den Ende.

Tijdens een speciaal herinneringsconcert voor André Hazes zijn nog niet eerder vertoonde beelden van de volkszanger te zien. Dat vertelt Joop van den Ende, die de twee concerten in juni met de weduwe en kinderen van Hazes organiseert, aan De Telegraaf.

“Rox en Dré zullen deze Holland Zingt Hazes aan elkaar praten aan de hand van nog nooit vertoonde privébeelden”, vertelt Van den Ende over de concerten in de Ziggo Dome. Zo’n dertig Nederlandse artiesten zingen op zaterdag 15 en zondag 16 juni nummers van de in 2004 overleden Hazes. “We hebben Martijn Fischer, Chantal Janzen en we praten op dit moment met de besten van zingend Nederland.”

Van den Ende zit ook achter de succesmusical Hij Gelooft in Mij, waarin Fischer en Janzen de hoofdrollen vertolken. Volgens Rachel Hazes, die nauw betrokken is bij alle activiteiten rond haar overleden echtgenoot, is er veel vraag naar een concert met nummers van de volkzanger. “Sinds het overlijden van André werd het ons steeds gevraagd: organiseer alsjeblieft een concert met de klasse van dat grote herdenkingsconcert in de Amsterdam Arena. Dankzij Joop komt het er nu.”

Rox en Dré, die later dit jaar in een tv-programma op zoek gaan naar de nieuwe Hazes, vinden het geweldig dat hun vader nog zo veel aandacht krijgt. “Het is echt ongelooflijk dat papa en zijn muziek in Nederland nog zo worden gewaardeerd. Ik voel dat als een enorme eer”, vertelt Rox. “Ik kreeg op de middelbare school zelfs les in papa. Gek toch als je vader in een adem wordt genoemd met, zeg maar, Rembrandt.”

[NOVUM]