Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scarlett Johansson verslagen door Anne Hathaway

Scarlett Johansson heeft zonder succes auditie gedaan voor de rol van Fantine in de muziekfilm Les Misérables. “Ik heb de longen uit mijn lijf gezongen.”

Scarlett Johansson heeft zonder succes auditie gedaan voor de rol van Fantine in de muziekfilm Les Misérables. “Ik heb de longen uit mijn lijf gezongen”, zegt de blonde actrice tegen de Amerikaanse musicalwebsite broadway.com. De rol ging uiteindelijk naar Anne Hathaway, die er een Oscarnominatie mee in de wacht sleepte.

De 28-jarige Johansson vond het geweldig om auditie te doen. “Het musicalmeisje in mij was dolgelukkig”, vertelt de Amerikaanse. Ze was ziek tijdens het moment suprême, maar zette toch door. “Ik heb alles uit de kast gehaald.” Johansson begrijpt dat regisseur Tom Hooper voor Hathaway koos. “Ik had die uitvoering nooit kunnen overtreffen. Het was perfect, eerlijk en precies zoals het moest zijn.”

Johansson staat momenteel in New York op de planken met het toneelstuk Cat on a Hot Tin Roof. De actrice bracht in 2008 een cd uit getiteld Anywhere I Lay My Head.

Of Hathaway een Oscar wint voor haar rol als Fantine wordt op 24 februari bekendgemaakt.

[NOVUM]