Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pierre Kartner weet hoe John Ewbank zich voelt

Pierre Kartner weet wat John Ewbank voelt nu zijn Koningslied wordt verguisd. Hij maakte hetzelfde mee met het door hem geschreven Songfestivalliedje Shala Lie.

Pierre Kartner zegt te weten wat John Ewbank doormaakt nu zijn Koningslied door velen wordt verguisd. De 77-jarige zanger, ook bekend als Vader Abraham, maakte hetzelfde mee in 2010, toen zangeres Sieneke met het door hem geschreven liedje Shala Lie voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival ging.

“Als je eens wist wat ik in de tijd Sieneke allemaal naar mijn hoofd heb gekregen. Het loog er niet om hoor!”, zegt Kartner woensdag in De Telegraaf. Hij kreeg onder meer te horen dat Shala Lie ‘een te makkelijk nummer was’. “En daar hebben ze gelijk in. Maar ik zat, net als John, vast aan een opdracht.”

Overigens heeft de zanger ook een eigen lied voor Willem-Alexander gemaakt, getiteld Beste Koning. “Daarmee zou ik dolgraag in Ahoy staan”, waarmee hij doelt op het Samen voor Oranje-concert op 30 april in Rotterdam. “Maar ja, ik word waarschijnlijk niet gevraagd.”

[NOVUM]