Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Acteur Jérôme Reehuis (73) overleden’

Jérôme Reehuis is overleden. De Nederlandse acteur is 73 jaar oud geworden. Hij was al tijden ziek. Hij bekend door zijn rol in de film De Boezemvriend.

Jérôme Reehuis is overleden. De Nederlandse acteur is 73 jaar oud geworden. Hij was al tijden ziek, meldt de NOS vrijdag. Reehuis werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in de film De Boezemvriend met André van Duin uit 1982. Dankzij zijn opmerkelijke stem was hij een veelgevraagd stemacteur.

Reehuis begon zijn acteercarrière in het theater. Eind jaren zestig speelde hij in het spraakmakende theaterstuk Masscheroen van Hugo Claus. In de jaren zeventig en tachtig was hij te zien in tv-series als Mata Hari en Thomas en Senior op het Spoor van Brute Berend. In 1996 speelde hij zijn laatste filmrol in de komedie De Zeemeerman met Katja Schuurman.

[NOVUM]