Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdam wil Anouk alleen huldigen bij winst

Amsterdam gaat pas denken aan een huldiging voor Anouk als ze het Eurovisie Songfestival wint. “Ze moet allereerst zien te winnen”, zegt een woordvoerder.

Amsterdam gaat pas denken aan een huldiging voor Anouk als ze het Eurovisie Songfestival wint. Dat laat een woordvoerder van de gemeente vrijdagmiddag weten, nadat Den Haag eerder op de dag bekendmaakte de stad vol te hangen met meterslange spandoeken voor de zangeres.

Anouk werd geboren in Den Haag, maar woont al enige tijd in de hoofdstad. “Ze moet allereerst zien te winnen”, zegt de woordvoerder van Amsterdam. De gemeente wil ‘niet onder de duiven van Den Haag schieten’. Of bij winst van Anouk volgend jaar plaats is in Amsterdam voor de finale van het zangfestijn is nog onduidelijk. “We richten ons nu eerst op een huldiging.”

Ook Rotterdam vindt het nog ’te vroeg’ om na te denken over een mogelijke finale. “We gaan eerst duimen dat ze wint en dan gaan we wel verder kijken”, aldus een gemeentewoordvoerder. Den Haag heeft al laten weten wel oren te hebben naar het binnenhalen van het evenement.

Of Anouk zelf behoefte heeft aan een eventuele huldiging is niet bekend.

[NOVUM]