Search
Close this search box.

Ang Lee te moe voor tv-serie

Ang Lee heeft zich teruggetrokken als regisseur van de proefaflevering van de tv-serie Tyrant. “Ik heb recent ontdekt dat ik rust nodig heb”, laat hij weten.

Ang Lee heeft zich teruggetrokken als regisseur van de proefaflevering van de tv-serie Tyrant. “Nadat ik vier jaar bezig ben geweest met het maken en promoten van Life of Pi, heb ik recent ontdekt dat ik rust nodig heb”, laat de regisseur weten in een persverklaring die is te lezen op de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De Taiwanese regisseur vindt het ontzettend jammer. “Het was een van de briljantste ideeën voor een tv-serie die ik heb gezien en een waar ik heel veel zin in had.” Lee won in februari zijn tweede Oscar voor de regie van Life of Pi. Hij zou met de regie van Tyrant zijn debuut maken als regisseur van een tv-serie.

“Omdat ik me niet honderd procent kan inzetten voor dit spannende project, kan ik mezelf niet toestaan om iets te doen dat deze spannende nieuwe serie in gevaar kan brengen.” De 58-jarige Lee heeft het momenteel druk met het bekijken van films als jurylid van het filmfestival van Cannes.

Tyrant gaat over een Amerikaanse familie die verzeild raakt in het onrustige Midden-Oosten. De serie wordt geproduceerd door Howard Gordon en Gideon Raff, die hoge ogen gooiden met de serie Homeland. De eerste proefaflevering van de serie moet in de herfst worden opgenomen.

[NOVUM]