Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Birds’ vallen zaterdag van dak in zomers Malmö

Het is opvallend heet in Malmö op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival. De temperatuur in de Zweedse ligt zaterdag rond de 26 graden.

Het is opvallend heet in Malmö op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival. De temperatuur in de Zweedse stad ligt zaterdag rond de 26 graden, weet weeronline.nl “Zelfs in de zomer wordt dit nauwelijks gehaald”, zegt een woordvoerder.

“Het wordt morgen een graad of 26 met flinke zonnige perioden. Het is sinds woensdag boven de 20 graden, met zaterdag een uitschieter”, vervolgt de zegsman. “Het was vandaag ook al een graad of 24, veel beter weer dan bij ons.” Er kan zaterdagavond wel ‘een spat regen vallen’.

De laatste keer dat Nederland het Eurovisie Songfestival won vond het festijn ook plaats in Zweden. Teach-In won in maart 1975 in Stockholm met het nummer Ding-a-dong. Volgens weeronline.nl kon het destijds ‘geen knijterhete dag’ zijn geweest in de Zweedse hoofdstad. “Op een normale dag in Stockhom in maart is het een graad of 3.”

[NOVUM]