Search
Close this search box.

Lesbisch drama wint Gouden Palm in Cannes

Het Franse drama La Vie d’Adèle heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen. De Frans-Tunesische regisseur Abdellatif Kechiche nam de prijs in ontvangst.

Het Franse drama La Vie d’Adèle heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen. De Frans-Tunesische regisseur Abdellatif Kechiche nam de prijs in ontvangst. La Vie d’Adèle gaat over een 17-jarig meisje dat haar homoseksualiteit ontdekt. De Nederlandse film Borgman viel zondagavond niet in de prijzen.

Het drama van Alex van Warmerdam was de eerste Nederlandse film in 38 jaar die kans maakte op een Gouden Palm. Het drama over een vreemdeling die probeert opgenomen te worden in een villawijk werd goed ontvangen door de internationale critici. De jonge actrice Elve Lijbaart werd zondag eerder geeerd door de International Cinephile Society.

Ethan en Joel Coen wonnen de grand prix voor hun film Inside Llewyn Davis met Carey Mulligan en Justin Timberlake in de hoofdrollen.

De prijs voor beste acteur ging naar de Amerikaanse acteur Bruce Dern voor zijn rol in het drama Nebraska. Regisseur Alexander Payne nam de prijs in ontvangst. Bérénice Bejo won de prijs voor beste actrice voor haar rol in Le Passé van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi.

De speciale juryprijs ging naar de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-Eda voor zijn film Soshite Chichi Ni Naru. De jury met onder anderen Nicole Kidman, Christoph Waltz en Ang Lee werd voorgezeten door Steven Spielberg. Amat Escalante won de prijs voor beste regie voor zijn film Hali.

Vorig jaar won het drama Amour de Gouden Palm. De film van Michael Haneke werd later genomineerd voor vier Oscars. Met de uitreiking van de prijzen, is het filmfestival in Cannes ten einde gekomen.

[NOVUM]