Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mark Hamill twijfelt toch over Star Wars

Mark Hamill is nog niet zeker of hij wel weer Luke Skywalker moet spelen in Star Wars VII. “Je moet iets moois niet kapotmaken, maar ik wil ook niets missen.”

Mark Hamill is er nog niet helemaal zeker van of hij wel moet meedoen met Star Wars: Episode VII. De acteur is gevraagd om ook in het nieuwe avontuur weer de rol van Luke Skywalker te spelen. Ook Harrison Ford en Carrie Fisher zijn benaderd voor hun rollen als Han Solo en Princess Leia, maar hun deelname is nog niet bevestigd.

“Aan de ene kant ben ik terughoudend, omdat ik denk dat je iets moois met rust moet laten”, zei de 61-jarige Hamill dit weekeinde tijdens een speciale Star Wars Day in Los Angeles, schrijft de Amerikaanse filmsite Collider. “Laat iedereen die er mooie herinneringen aan heeft die vooral behouden. Aan de andere kant denk ik: maar als iedereen meedoet, wil ik dit niet missen.”

Hamill was, net als Ford en Fisher, te zien in de eerste drie Star Wars-films uit 1977, 1980 en 1983. Tijdens de tweede trilogie uit 1999, 2002 en 2005 ontbraken hun personages omdat het verhaal zich afspeelde voor de eerste drie films. De zevende film pakt de draad weer op enkele jaren na Return of the Jedi, de film uit 1983.

Hamill wil de scenaristen dan ook op het hart drukken dat hij niet meer zo kwiek is als dertig jaar geleden. “Laat ze alsjeblieft een beetje rekening houden met mijn leeftijd, dus graag veel jedigedachtetrucs en wat minder uitbundige lichtzwaardgevechten”, zegt hij lachend. “Laat de jonkies het zware werk maar opknappen.”

Overigens heeft Hamill alle vertrouwen in de schrijver die momenteel aan het scenario werkt. “Alles begint met het scenario en daarom ben ik zo blij met Michael Arndt. Ik respecteer zijn werk enorm. Hij is zelf een enorme Star Wars-fan dus hopelijk levert hij iets af waardoor we niet straks hordes fans achter ons aan krijgen die onze hoofden willen afhakken.”

Star Wars: Episode VII, onder regie van J.J. Abrams, staat gepland voor 2015.

[NOVUM]