Search
Close this search box.

O.J. Simpson getuigt voor nieuw proces

Voormalig acteur en American football-ster O.J. Simpson heeft woensdag in een hoorzitting proberen uit te leggen waarom hij een nieuw proces verdient.

(Novum/AP) – Voormalig acteur en American football-ster O.J. Simpson heeft woensdag in een hoorzitting bijna vijf uur lang proberen uit te leggen waarom hij een nieuw proces verdient. Simpson werd in 2008 tot 33 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval en ontvoering, maar is van mening dat hij een veel lichtere straf zou hebben gekregen als hij destijds niet naar zijn advocaat had geluisterd.

Simpson pleegde in 2007 een overval op een winkel in sportmemorabilia in Las Vegas. De spullen die hij daarbij buitmaakte, zouden van hemzelf zijn geweest. “Het waren mijn spullen. Ik dacht dat ik me aan de wet hield”, zei Simpson (65) woensdag.

Volgens de voormalig acteur adviseerde zijn vroegere raadsman Yale Galanter hem in het proces zijn mond te houden. Hij volgde dat advies op en werd tot een langdurige celstraf veroordeeld. Als Simpson daarentegen schuld had bekend zou hij mogelijk een veel lichtere straf hebben gekregen, zegt zijn nieuwe advocaat.

Hoewel Simpson voor een gewapende overval is veroordeeld houdt hij zelf vol dat hij geen wapen droeg en dat er geen wapens bij de roof waren gebruikt. Twee andere verdachten in de zaak zeiden echter wel dat ze over vuurwapens beschikten.

De zitting zal nog enkele dagen duren voor de rechter zijn oordeel velt.

[NOVUM]