Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sieneke noemt Anouk ’te simpel’

Sieneke vindt de Songfestivalact van Anouk te simpel. “Het is zo zwart”, zei de zangeres, die in 2010 met het oer-Hollandse Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie) deelnam

Sieneke Peeters vindt de Songfestivalact van Anouk te simpel. Dat vertelde de 21-jarige zangeres, die in 2010 met het oer-Hollandse Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie) deelnam aan het Songfestival, woensdag in Koffietijd.

Vooral de kledingkeuze van Anouk kan Sieneke niet bekoren. “Ik hou meestal ook wel van subtiel”, vertelde Sieneke, die het podium deelde met een draaiorgel. “Maar toen ik de eerste repetitie zag, had ik niet verwacht dat Anouk die kleding ook echt aan zou doen.”

Anouk verscheen dinsdagavond in een zwarte broek, zwarte wijde blouse en zwarte laarzen met studs op het Eurovisie-podium. “Het is zo simpel, zo zwart. Eigenlijk te simpel”, oordeelde Sieneke, die er in tegenstelling tot Anouk niet in slaagde een finaleplaats in de wacht te slepen.

Hoewel Sieneke naar eigen zeggen ook wel van zwarte kleding houdt, had ze voor het Songfestival een andere keuze gemaakt. “Ik had voor een kleurtje gekozen. Maar iedereen heeft een eigen kledingsmaak. Als ze daar met een baljurk had gestaan, was het niet Anouk geweest.”

Over Birds is Sieneke meer te spreken, hoewel ze ook daar wat mist. “Als je haar ziet tussen al die andere landen kan je zeggen dat het nummer wegvalt, omdat het zo klein is”, analyseert de Nijmeegse zangeres. “Maar ik vind dat goed. Jaren geleden ging het Songfestival alleen om het liedje en zij heeft dat weer teruggebracht.”

[NOVUM]