Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tom Odell krijgt eerste gouden plaat op Pinkpop

Tom Odell heeft zondagmiddag zijn eerste gouden plaat in ontvangst mogen nemen. De Britse singer-songwriter kreeg het eremetaal voor zijn hitsingle Another Love

Tom Odell heeft zondagmiddag zijn eerste gouden plaat in ontvangst mogen nemen. De Britse singer-songwriter kreeg het eremetaal voor zijn hitsingle Another Love, die in Nederland inmiddels meer dan vijftienduizend keer over de toonbank ging.

“Dit is geweldig”, reageerde Odell op het eremetaal. “Het is mijn eerste ooit.” De 22-jarige Brit moet zijn debuutalbum nog uitbrengen, Long Way Down ligt volgende week in de winkelschappen.

Desondanks trapte Odell zondag de derde en laatste Pinkpop-dag af op de 3FM Stage. “Dit is volgens mij m’n grootste publiek ooit, bedankt dat jullie zo vroeg zijn gekomen”, zei de Brit, die even na het middaguur aantrad. Met zijn melancholische, persoonlijke popliedjes konden de festivalbezoekers langzaamaan wakker worden.

Odell bracht Another Love in december uit, het nummer bereikte de top tien van de Nederlandse hitlijsten. Dit voorjaar verscheen de opvolger Can’t Pretend. Odell is niet de enige artiest die Pinkpop verlaat met eremetaal, zijn landgenoot Passenger kreeg zaterdag een gouden plaat voor zijn album All the Little Lights.

[NOVUM]