Search
Close this search box.

Willeke van Ammelrooy in Agnes van God

Willeke van Ammelrooy duikt het theater weer in. De actrice speelt in het seizoen 2014-2015 in Agnes van God, maakte producent Albert Verlinde vrijdag bekend.

Willeke van Ammelrooy duikt het theater weer in. De actrice speelt in het seizoen 2014-2015 in Agnes van God, maakte producent Albert Verlinde vrijdag bekend. Ook Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven hebben een rol in het stuk van John Pielmeier.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik Agnes van God op de planken mag brengen”, reageert Verlinde op de site van zijn bedrijf. “Het is een heel mooi, maar dramatisch verhaal. Hoewel het toneelstuk al meer dan dertig jaar geleden werd geschreven, is het nog steeds van deze tijd.”

Agnes van God gaat over een jonge non die in het klooster bevalt van een baby. Kort na de bevalling wordt het kind dood gevonden. Agnes kan zich niets herinneren van de bevalling of hoe de baby is verwekt. Een psychiater moet onderzoeken of Agnes in staat is terecht te staan voor de moord op haar kind.

Verlinde is niet alleen blij met het stuk, ook met de actrices is hij in zijn nopjes. “Met namen als Willeke, Noortje en Eva in een productie mag je spreken van een sterrencast. Daar kan je als producent eigenlijk alleen maar van dromen.”

Agnes van God werd in 1982 voor het eerst gespeeld. In dat jaar won de Amerikaanse actrice Amanda Plummer, die de rol van Agnes vertolkte, een Tony Award voor haar rol. De Nederlandse versie van het drama wordt geregisseerd door Paula Bangels, Louis van Beek is verantwoordelijk voor de vertaling.

[NOVUM]