Zoek
Sluit dit zoekvak.

Advocaat Constanza tevreden met uitspraak rechter

De advocaat van Constanza Breukhoven kan leven met het vonnis dat de rechtbank in Den Haag maandag velde. “We zijn niet bepaald ontevreden.”

De advocaat van Constanza Breukhoven kan leven met het vonnis dat de rechtbank in Den Haag maandag velde. Constanza moet bijna veertigduizend euro betalen naar aanleiding van de kluisroof bij Hans Breukhoven, terwijl het Openbaar Ministerie twee weken geleden om 144 duizend euro had gevraagd. Ze stond terecht in een ontnemingszaak.

“We zijn niet bepaald ontevreden”, zegt Constanza’s advocaat Anis Boumanjal tegen RTL Boulevard. “We kunnen nog in hoger beroep, dan kunnen we bepalen of we voor de ‘volle winst’ gaan, met andere woorden: dat mevrouw Breukhoven helemaal niets hoeft terug te betalen.”

Constanza, die altijd heeft gezegd onschuldig te zijn, werd vorig jaar door het gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 38 dagen en een taakstraf van 240 uur wegens de kluisroof, die eind 2010 plaatsvond. Het adoptiefkind van Connie en Hans Breukhoven zat die straf al uit in voorarrest. Constanza is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

[NOVUM]