Zoek
Sluit dit zoekvak.

Disney maakt speelfilm van The Jungle Book

Disney gaat een speelfilm maken gebaseerd op The Jungle Book. De filmstudio maakte in 1967 al een tekenfilm van de verhalen over India van Rudyard Kipling.

Disney gaat een speelfilm maken gebaseerd op The Jungle Book. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De filmstudio baseerde in 1967 al een inmiddels klassieke tekenfilm op de beroemde verzameling verhalen over India van Rudyard Kipling.

Het verhaal, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1894, gaat over het Indiase weesjongetje Mowgli dat in de jungle opgroeit tussen de wolven. Hij beleeft allerlei avonturen met zijn goede vrienden Baloo, een olijke grijze beer, en Bagheera, een wijze zwarte panter. Dan komt hun ter ore dat de moordlustige tijger Shere Khan weer in de omgeving rondzwerft en is niemand zijn leven meer zeker.

De tekenfilm staat bol van de geestige verwijzingen naar de moderne cultuur van toen en de stemmencast bevatte vele beroemdheden, zoals jazzmuzikant Louis Prima, die een legendarische apenkoning King Louie neerzette. The Jungle Book was tevens de laatste film waaraan Walt Disney persoonlijk meewerkte. Hij stierf tijdens de productie op 65-jarige leeftijd.

Disney heeft Justin Marks, bekend van Street Fighter: The Legend of Chun-Li, in de arm genomen om het scenario te schrijven. De film moet in 2015 uitkomen. Over regisseur en acteurs is nog niets bekend.

Overigens behoort Kiplings The Jungle Book tot het publieke domein, zodat in feite iedereen een film op het verhaal kan baseren. Filmstudio Warner Bros is al bezig met een eigen film gebaseerd op de avonturen van Mowgli. Daarvoor buigt Steve Kloves, die meerdere Harry Potter-scenario’s schreef, zich over het script.

De laatste jaren worden veel van Disneys tekenfilmklassiekers omgevormd tot live-actionfilms. In 2010 werd Alice in Wonderland een enorm succes met Johnny Depp als de Mad Hatter. Maleficent, gebaseerd op Doornroosje, is net afgerond en Kenneth Branagh is bezig met een speelfilmversie van Assepoester, simpelweg Cinderella getiteld.

[NOVUM]