Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joling hoopt op minder gezeur Belgisch Koningslied

Gerard Joling hoopt dat het Belgische Koningslied positiever wordt ontvangen dan het Nederlandse. “Laat het leuker worden dan wat we in Nederland hebben gedaan”

Gerard Joling hoopt dat het Belgische Koningslied positiever wordt ontvangen dan het Nederlandse. “Laat het wat leuker worden dan wat we in Nederland hebben gedaan en met minder gezeur”, zei de zanger voor de camera van Novum Nieuws.

Het Vlaamse zangduo Mathieu & Guillaume maakte op verzoek van het Nederlandse Radio 2-programma Cappuccino een lied voor de Belgische troonswisseling. Volgens Joling ‘gaat het uiteindelijk om het idee’. “Het is een liedje, het is ook zo weer voorbij.”

Joling denkt dat Nederlanders een voorbeeld kunnen nemen aan de Belgen. “We gunnen hier elkaar het licht in de ogen niet en dat is in België toch wat anders”, stelt hij. “Als je daar een paar hits heb gehad blijf je een ‘vedetteke’. In Nederland ben je zo groot als je laatste nummer of programma.”

Het Belgische Koningslied is zaterdag, een dag voor de troonswisseling, voor het eerst te horen in Cappuccino. Het Nederlandse Koningslied, dat onder leiding van John Ewbank tot stand kwam, was eerder dit jaar het mikpunt van kritiek.

[NOVUM]