Search
Close this search box.

‘Bernhard liet Margarita en Edwin jaren volgen’

Prins Bernhard heeft zijn kleindochter prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn jaren laten volgen. Dat stelt royalty-journalist Marc van der Linden.

Prins Bernhard heeft zijn kleindochter prinses Margarita en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn ruim twee jaar laten volgen. Dat stelt royalty-journalist Marc van der Linden in verklaringen onder ede die in het bezit zijn van The Post Online. Volgens Van der Linden liet Bernhard het paar schaduwen door een medewerker.

Van der Linden heeft contact met die medewerker. “Hij vertelde dat hij ’s nachts gepost heeft bij de woning aan de Brouwersgracht, bij de woning aan de Keizersgracht en bij de woning in Amsterdam-Zuid waar de heer De Roy van Zuydewijn samen met zijn echtgenote verbleef”, liet Van der Linden in 2003 optekenen bij een notaris.

“Hij diende aldaar de gangen van hen na te gaan en daarover notities te maken voor Prins Bernhard. Hij heeft dat zeker vijftien keer gedaan”, verklaarde Van der Linden. Volgens de royaltykenner stond Bernhards medewerker in direct contact met de prins en verrichte hij geregeld diensten ten behoeve van hem. “Zo fungeerde hij eens als tussenpersoon bij de verkoop van een foto die van de prins, een vriendin en haar dochter was gemaakt.”

[NOVUM]