Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dick Van Dyke ongedeerd na autobrand

Dick Van Dyke is ongedeerd nadat zijn Jaguar in brand vloog op een snelweg. Een voorbijganger heeft de 87-jarige entertainer uit zijn brandende wagen getrokken.

(Novum/AP) – Dick Van Dyke is ongedeerd nadat zijn Jaguar in brand vloog op een snelweg in Los Angeles. Een voorbijganger heeft de 87-jarige entertainer uit zijn brandende wagen getrokken, heeft de politie laten weten.

“Die man dacht dat ik was flauwgevallen”, zegt de acteur lachend tegen entertainmentwebsite TMZ. “Maar ik probeerde alleen maar de wegenwacht te bellen.” Van Dyke vertelt dat zijn fonkelnieuwe Jaguar XJ een ‘geluid’ begon te maken. Hij dacht aan een lekke band, ’totdat de auto begon te roken en tot de grond afbrandde’.

“Ik had geluk, want toevallig reden net een agent, brandweerman en een verpleegster voorbij. Er is iemand die op me let”, zegt Van Dyke. “Laat maar weten dat ik een mooie tweedehandse wagen te koop heb”, grapt hij tegen de verslaggever.

Van Dyke, de zoon van een vertegenwoordiger van Nederlandse komaf, was van begin jaren zestig tot eind jaren tachtig een populaire acteur in films en televisieseries. Zijn grootste succes was The Dick Van Dyke Show, een sitcom waarin hij een komedieschrijver van een tv-show speelde.

[NOVUM]