Zoek
Sluit dit zoekvak.

Katherine Heigl keert terug naar tv

Voormalig Grey’s Anatomy-actrice Katherine Heigl heeft een rol op het oog in een nog titelloze serie als een veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president.

Het ziet ernaar uit dat Katherine Heigl haar terugkeer maakt naar het kleine scherm. Drieënhalf jaar na haar vertrek bij de dramaserie Grey’s Anatomy heeft ze een rol op het oog in een nieuwe Amerikaanse serie als veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president. Ze gaat de nog titelloze serie ook produceren, schrijft de Amerikaanse krant USA Today.

De serie laat zien hoe de CIA omgaat met ‘hotspots’, plekken in de wereld waar om wat voor reden dan ook een dreiging voor de Verenigde Staten heerst. Scenarist Alexi Hawley, die ook producent is van de serie The Following, heeft de serie ontwikkeld met Heigl en een team van CIA-agenten.

De 34-jarige Heigl was van 2005 tot 2010 te zien als Dr. ‘Izzie’ Stevens in de medische soap Grey’s Anatomy. Begin 2010 gaf ze haar rol op om met meer tijd met haar man en geadopteerde dochter te kunnen doorbrengen. Inmiddels woont ze met haar man en twee dochters in Utah. Ze heeft al aangegeven voor de opnames van deze nieuwe serie naar Los Angeles te willen verhuizen.

Al tijdens haar werk aan Grey’s Anatomy was Heigl in enkele Hollywoodfilms te zien, waaronder Knocked Up, 27 Dresses en The Ugly Truth. Na haar vertrek bij de serie bleven de echt grote filmrollen echter uit, en eind vorig jaar liet ze weten graag terug te willen keren naar Grey’s Anatomy. De producenten zijn tot nu toe nog niet op haar aanbod ingegaan.

Momenteel wordt nog gezocht naar een zender voor de nieuwe serie, en meerdere hebben al interesse getoond. De verwachting is dat volgende week een keus wordt gemaakt. Als alles doorgaat, is de eerste aflevering te zien in het seizoen 2014-2015.

[NOVUM]