Search
Close this search box.

Koefnoen mijdt crisis en koningshuis

De mannen van Koefnoen zijn niet van plan om grappen te maken over de thema’s koningshuis en de crisis. “Het koningshuis is natuurlijk een beetje precair.”

De mannen van het satirische programma Koefnoen zijn niet van plan om grappen te maken over de thema’s koningshuis en de crisis. “Het koningshuis is natuurlijk een beetje precair op dit moment”, vertelt Paul Groot in Spits naar aanleiding van het overlijden van prins Friso. “Lastig.”

Ook de crisis is volgens de komieken momenteel een moeilijk onderwerp. “Want de nieuwigheid is daar ook wel een beetje vanaf”, aldus Groot. “Maar het is de afgelopen tien jaar altijd gelukt met het nieuws dat zich aandiende.”

De cabaretiers, die bezig zijn met het twaalfde seizoen van Koefnoen, hebben nog geen genoeg van het programma. “Het met elkaar verzinnen en maken vind ik leuker dan het uiteindelijke resultaat”, vertelt Owen Schumacher. “Kunnen we hier iets mee en in welke vorm doen we dat dan? Dat geeft energie. Dat is waarom ik dit programma al jaren volhoud.”

In het nieuwe seizoen, dat vanaf zaterdag wordt uitgezonden, zijn serieuze liedjes te zien in plaats van parodieën. “Ben benieuwd wat het publiek daarvan vindt”, aldus Groot. “En, ook nieuw, er is een terugkerend item over twee broers. Ik speel de broer die heel erg met zijn tijd meegaat, en Owen speelt de andere die vraagtekens zet bij alle vooruitgang.”

[NOVUM]