Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Orlando Bloom in beeld als nieuwe Batman’

Orlando Bloom lijkt de gedoodverfde favoriet om de rol van Batman over te nemen van Christian Bale. Dat zegt een bron binnen filmstudio Warner Bros.

Orlando Bloom lijkt de gedoodverfde favoriet om de rol van Batman over te nemen van Christian Bale in een nieuwe Batman-film of in het superheldenepos Justice League. “Orlando lijkt zo goed als zeker de rol te krijgen nog voordat de casting goed en wel begint”, zegt een hooggeplaatste bron binnen filmstudio Warner Bros tegen de Britse boulevardkrant Daily Express.

Een van de eerste films met Batman is het met veel bombarie aangekondigde, nog titelloze avontuur met Batman en Superman. Henry Cavill zou al hebben getekend voor de rol van Superman, waarmee hij zijn succesrol uit Man of Steel weer op zich neemt. “Orlando zou het fantastisch doen tegenover Henry”, zegt de bron.

De keus voor de 36-jarige Bloom lijkt vreemd. Eerder kondigden de makers aan een oudere versie van Bruce Wayne te willen hebben, eentje met al een flinke dosis levenservaring die voor de onervaren Superman een mentor kan zijn.

Met de komst van Orlando wordt wederom een vooraanstaande Amerikaanse actieheld vertolkt door een Britse acteur. Eerder was het de Welshman Bale die Batman speelde, maar ook Cavill is een Brit, evenals Andrew Garfield, die Spider-Man speelt. Vooral bij Superman en Spider-Man waren veel fans onthutst dat ‘hun’ held werd gespeeld door een niet-Amerikaan.

De casting van Justice League gaat dit najaar van start. Dan wordt ook bekend wie Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter gaan spelen. De film moet in 2017 verschijnen.

[NOVUM]