Wendy van Dijk vond break X Factor bevrijding

Wendy van Dijk vond haar televisiebreak een verademing. “Ik zat met Lizzy en Sem naast me en ik vond het zo cool dat ik dacht: hier heb ik het dus voor gedaan.”

Wendy van Dijk vond haar televisiebreak een verademing. De presentatrice liet het vijfde seizoen van X Factor aan zich voorbijgaan om meer tijd te kunnen doorbrengen met haar gezin. Komende vrijdag staat Wendy weer naast Martijn Krabbé, als een nieuwe reeks van The Voice of Holland van start gaat.

Van Dijk vreesde in eerste instantie dat ze haar presenteerklus zou missen. “Ik was heel bang voor dat moment omdat ik dacht: straks moet ik mezelf erop betrappen dat ik te ambitieus ben en dat ik het moeilijk vind om naar te kijken”, vertelt ze voor de camera van Novum Nieuws. “Maar dat had ik totaal niet en het was ook wel een bevrijding om dat te voelen.”

De 42-jarige Wendy vond het heerlijk om X Factor te kunnen met haar kinderen op de bank. “Ik zat daar echt met Lizzy en Sem naast me en ik vond het zo cool dat ik dacht: hier heb ik het dus voor gedaan.” Inmiddels heeft de presentatrice ook wel zin om weer aan de slag te gaan. “Ik heb het gevoel dat het fundament wel weer even staat. Ik merk gewoon het verschil”, legt ze uit. “Iedereen gaat heel makkelijk z’n gangetje. De reden waarom ik het deed is dat ik voelde dat het nodig was en dat is wel gewoon ingelost.”

[NOVUM]