Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enige exemplaar film Mary Pickford gerestaureerd

Het enige exemplaar van een film met Mary Pickford, een van de eerste Hollywoodsterren, wordt gerestaureerd. Het gaat om Their First Misunderstanding uit 1911

(Novum/AP) – Het enige overgebleven exemplaar van een film met Mary Pickford, een van de eerste Hollywoodsterren, wordt gerestaureerd. Het gaat om de korte stomme film Their First Misunderstanding uit 1911. Pickford speelt met haar eerste man Owen Moore een pasgetrouwd stel dat voor het eerst ruziet.

De filmspoel werd samen met zes andere films ontdekt door een timmerman die aan het werk was in een oude schuur in New Hampshire. Hij droeg de vondst over aan Keene State College. De onderwijsinstelling schakelde vervolgens een gepensioneerde hoogleraar in om de films te restaureren. Volgende maand wordt het resultaat getoond.

Their First Misunderstanding is de eerste film die Pickford schreef en de eerste waarbij haar naam op het affiche verscheen. Filmstudio’s deden dat liever niet, omdat ze niet wilden dat acteurs te bekend werden en meer geld gingen vragen.

Pickford, die ook wel America’s Sweetheart en Little Mary werd genoemd, was een van de eerste grote sterren van Hollywood. Ze was medeoprichter van filmstudio United Artists en hielp bij de stichting van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. Ze stopte in 1933 met acteren en overleed in 1979.

[NOVUM]