Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prins William nerveus op eerste avond zonder George

Prins William vond het erg spannend om voor het eerst op stap te zijn zonder zoon George. “Neem ons niet kwalijk als we nerveus onze mobiele telefoons checken.”

Prins William vond het erg spannend om donderdagavond voor het eerst op stap te zijn zonder zoontje George. “Neem ons niet kwalijk als we nerveus onze mobiele telefoons checken”, zei de Britse prins tegen het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. “Zodat we weten of thuis alles goed is.”

De 31-jarige William bezocht met hertogin Kate de uitreiking van de Tusk Conservation Awards in Londen. De prins is beschermheer van de organisatie, die aandacht vraagt voor de bescherming van wilde dieren in Afrika. Het was de eerste keer dat Kate na haar bevalling in juli weer aan het werk was.

Thuis paste oudgediende Jessie Webb op de kleine prins. Dat William en Kate de 71-jarige oppas van William en zijn broer Harry hebben ingehuurd werd donderdag bekend. Ze heeft haar handen vol aan George. Volgens William is hij een luidruchtige baby. “Hij kan net zo hard brullen als een leeuw.”

Door het vaderschap kijkt William met andere ogen naar de wereld. “Net als alle andere jonge ouders kijken we naar hoe de wereld eruitziet waarin ons kind opgroeit”, legt de prins uit. “Het is heel raar om je voor te stellen dat kinderen die in de afgelopen maanden zijn geboren misschien wel opgroeien in een wereld waarin neushoorns niet meer in het wild voorkomen.”

[NOVUM]