Zoek
Sluit dit zoekvak.

Racoon en Malherbe winnen Gouden Notekraker

De Zeeuwse band Racoon en actrice Annet Malherbe hebben maandag de Gouden Notekrakers 2013 gewonnen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De Zeeuwse band Racoon en actrice Annet Malherbe hebben maandag de Gouden Notekrakers 2013 gewonnen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Racoon won in de categorie muziek, Malherbe in de categorie televisie.

De winnaars van de prijzen worden gekozen door collega-musici en -acteurs. Racoon, die Blaudzun en Sabrina Starke versloeg, werd door de nominatiecommissie geprezen voor het voortdurende succes en de populariteit met het uitbrengen van eigen muziek in eigen beheer. “Zij hebben op een onweerstaanbare manier, met ijzersterk materiaal en een grote livereputatie bewezen dat je een constante factor kunt worden in de Nederlandse top van de popmuziek, ondanks het diepe dal dat zij in 2002 hebben gekend.”

Malherbe won de Gouden Notekraker niet alleen voor haar werk in Aaf en Moeder, Ik Wil bij de Revue, maar ook voor haar vertolking van andere ‘prachtige, mooi ingeleefde rollen waarvan de uitvoering haar geen moeite lijkt te kosten’. Naast Malherbe waren ook Barry Atsma en Jeroen Spitzenberger genomineerd.

[NOVUM]