Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Voice-favoriet scoort nu al nummer 1-hit

The Voice-kandidate Julia van der Toorn scoort deze week haar eerste nummer 1-hit. De 18-jarige komt met Oops!… I Did It Again binnen in de Single Top 100.

The Voice of Holland-kandidaat Julia van der Toorn scoort deze week haar eerste nummer 1-hit. De 18-jarige zangeres komt met haar cover Oops!… I Did It Again vanuit het niets binnen op de eerste plek van de Single Top 100. Van der Toorn stoot de zomerhit van dit jaar, Wake Me Up van Avicii, van de troon.

Van der Toorn deed vorige week vrijdag auditie met haar versie van Britney Spears’ hit. Direct na de uitzending van The Voice of Holland voerde de 18-jarige de hitlijst van iTunes al aan.

Dat een kandidaat uit The Voice of Holland een nummer 1-hit scoort, is niet bijzonder. Ook Ben Saunders, die de eerste editie van de talentenjacht won, Sandra van Nieuwland, Chris Hordijk en Leona Philippo, de winnares van vorig jaar, bereikten de hoogste plek van de Single Top 100. Opmerkelijk is wel dat Van der Toorn na haar auditie al op de eerste plaats staat. Andere kandidaten haalden de hitlijsten pas tijdens de liveshows.

Julia van der Toorn is overigens niet de eerste kandidate van het huidige seizoen van The Voice of Holland die de Single Top 100 haalt. Mitchell Brunings, die in de eerste aflevering voorbijkwam, bereikte vorige week de derde plek met zijn versie van Redemption Song. Rapper en zanger Wudstik stond vorige week op de tiende plek met zijn versie van Bløfs Omarm. Deze week zakt hij naar de 51e plaats. Auditanten Shirma Rause en Maghen Hilgersum zijn nadat ze vorige week binnenkwamen in de hitlijst deze week weer verdwenen.

Ook de Album Top 100 heeft deze week een nieuwe nummer 1. De nieuwe plaat van Arctic Monkeys, AM, komt binnen op de hoogste positie. De Britse band, die met AM kans maakt op de prestigieuze Mercury Prize, stoot Ancora van de troon. De Volendamse groep moet deze week genoegen nemen met de tweede plek. Op de derde positie staat weer een nieuwe binnenkomer: de plaat Leef! die ter nagedachtenis aan Ramses Shaffy is gemaakt. Daarop gaan Nederlandse artiesten in duet met de in december 2009 overleden chansonnier.

[NOVUM]