Zoek
Sluit dit zoekvak.

Familie Marvin Gaye klaagt Robin Thicke aan

Twee kinderen van Marvin Gaye hebben een rechtszaak aangespannen tegen Robin Thicke. Ze beschuldigen de zanger van plagiaat met zijn hit Blurred Lines.

(Novum/AP) – Twee kinderen van Marvin Gaye hebben een rechtszaak aangespannen tegen Robin Thicke. Ze beschuldigen de zanger ervan zijn hit Blurred Lines zonder toestemming te hebben gebaseerd op Got to Give It Up van hun vader. De twee partijen hebben het al enige tijd met elkaar aan de stok. Thicke stapte eerder naar de rechter in een poging de bewering van Gaye’s kroost te ontkrachten.

Nona Marvisa Gaye en Frankie Christian Gaye slepen ook EMI voor de rechter. Ze stellen dat het platenlabel niet genoeg heeft gedaan om de nalatenschap van hun vader te beschermen en dat de platenbazen hen hebben geïntimideerd in een poging een rechtszaak te voorkomen. Bovendien herkennen ze wel meer van hun vaders werk in nummers van Thicke, schrijft tijdschrift The Hollywood Reporter.

Blurred Lines was afgelopen zomer een wereldwijde hit. Het nummer, waarop ook Pharrell Williams en T.I. te horen waren, bereikte onder meer in Nederland en de Verenigde Staten de eerste plaats in de hitlijsten.

[NOVUM]