Zoek
Sluit dit zoekvak.

Halina Reijn soms jaloers op Carice van Houten

Halina Reijn kan soms jaloers zijn op de rollen van haar vriendin Carice van Houten. Toen Carice de hoofdrol kreeg in Zwartboek was Halina de andere kandidaat.

Halina Reijn kan soms jaloers zijn op de rollen die haar vriendin Carice van Houten bemachtigt. Toen Carice de hoofdrol kreeg in Zwartboek was Halina de andere kandidaat voor de rol. “Toen heb ik haar wel even, om af te reageren, zogenaamd aan de telefoon uitgescholden”, zegt Reijn in het AD.

“Maar daarna was het voorbij. We zijn weleens vaker boos, maar altijd van korte duur.” De 38-jarige actrice kan zich ook ergeren aan haar vriendin die ‘zo vaag en afwezig kan zijn’. “Aan de andere kant: zij kan mij met drie zinnetjes de goede kant op sturen. Zowel qua werk als bij een relationeel probleem.”

Reijn en Van Houten, die samen het boek Antiglamour schreven, hebben ook een sterke lichamelijke band. “We knuffelen elkaar veel, bijna als katten die aan elkaar klitten. Dat kan voor een derde persoon raar zijn om mee te maken.” Tijdens de opnamen van de film Valkyrie dachten mensen op de set dat ze lesbisch waren. “Maar dat is echt niet het geval.”

De 37-jarige Carice denkt dat andere mensen ook de gesprekken tussen de twee apart kunnen vinden. “Omdat we elkaars zinnen afmaken”, legt ze uit. “En soms grommen we alleen maar en weet de ander precies wat er wordt bedoeld.”

[NOVUM]