Hardy en Dench genomineerd voor Britse filmprijs

Tom Hardy is genomineerd voor een British Independent Film Award voor zijn rol in Locke. Judi Dench dingt mee naar de prijs voor haar rol in Philomena.

Tom Hardy is genomineerd voor een British Independent Film Award voor beste acteur voor zijn rol in de thriller Locke. Judi Dench dingt mee naar de prijs voor beste actrice voor haar rol in het drama Philomena. Dat laat de organisatie weten.

Hardy neemt het onder anderen op tegen James McAvoy voor zijn rol in de komedie Filth en tegen Steve Coogan, Dench’ tegenspeler in Philomena. Voor beste actrice is onder anderen Scarlett Johannson genomineerd, voor de sciencefictionfilm Under the Skin, evenals Saoirse Ronan voor de actiethriller How I Live Now.

Vooralsnog is het gevangenisdrama Starred Up van David Mackenzie met acht nominaties de koploper, gevolgd door het drama The Selfish Giant van Clio Barnard. De genomineerden voor onder meer de speciale juryprijs en de Richard Harris award worden nog bekendgemaakt.

De jury wordt dit jaar voorgezeten door regisseur Penny Woolcock en omvat onder anderen de Nederlandse regisseur Ate de Jong. De prijzen worden 8 december uitgereikt in Old Billingsgate in Londen.

[NOVUM]