Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peter Jackson geeft voorproefje tweede Hobbit-film

Fans van de film The Hobbit: The Desolation of Smaug kregen maandag in bioscopen over de hele wereld een voorproefje van de tweede film uit de Hobbit-trilogie.

Fans van de film The Hobbit: The Desolation of Smaug kregen maandag in bioscopen over de hele wereld een voorproefje van de tweede film uit de Hobbit-trilogie. Dankzij satellietverbindingen tussen volgepakte bioscopen in Londen, Los Angeles, New York en Wellington was regisseur Peter Jackson met zijn cast en crew bij elkaar om exclusieve beelden te vertonen en vragen te beantwoorden.

Ook volle zalen in onder meer Brussel, Hamburg, Madrid, Parijs en Rome konden meekijken. Acteurs Orlando Bloom en Richard Armitage schoven aan in New York. Andy Serkis, Luke Evans en Lee Pace waren in Londen aanwezig. Evangeline Lilly schoof aan in Los Angeles. Regisseur Peter Jackson leidde de avond vanuit een bioscoop in Wellington in Nieuw-Zeeland. Jackson deed dat naar eigen zeggen ‘in kostuum’, waarmee hij verwees naar zijn blote ‘Hobbit-voeten’.

De fans kregen een productievideo te zien van de opnames die plaatsvonden in mei, juni en juli. Zo waren er actiescènes, bloopers en interviews met verschillende technici en artiesten achter de schermen te zien. Ook kregen de bioscoopgangers een verwijderde scène te zien uit The Hobbit: An Unexpected Journey, het eerste deel van de trilogie, die vorig jaar uitkwam.

In antwoord op vragen van de fans vertelde Peter Jackson dat de opnames zo’n beetje de meest tien intensieve weken waren die hij ooit heeft meegemaakt. “Normaal heb je kalme en hectische scènes door elkaar, maar dit was tien weken alleen maar intense scènes”, vertelde de Nieuw-Zeelandse regisseur.

Orlando Bloom liet opgewekt weten dat zijn strakke Legolas-kostuum van de eerste Lord of the Rings-film uit 2001 hem nog steeds past. Evangeline Lilly gaf toe dat ze behoorlijk moest wennen aan de ‘organische werkwijze’ van de vaak improviserende Jackson. Lilly liet daarnaast weten dat ze inspiratie vond bij elfje Tinkelbel uit Peter Pan om haar rol als elf Tauriel neer te zetten.

Het wereldwijde evenement diende als voorproefje op de langverwachte tweede film van The Hobbit trilogie. The Hobbit: The Desolation of Smaug draait vanaf 11 december in de Nederlandse bioscoop.

[NOVUM]