Simple Minds brengt jaren tachtig terug in HMH

Simple Minds nam het publiek in de Heineken Music Hall woensdagavond mee terug in de tijd. De Schotse band kreeg de ene na de andere jarentachtighit aaneen.

Simple Minds nam het publiek in de Heineken Music Hall woensdagavond mee terug in de tijd. De Schotse band kreeg de ene na de andere jarentachtighit aaneen in Amsterdam, dat werd aangedaan in het kader van de Greatest Hits Tour. Het nostalgische geluid van New Wave, de mix van pop, disco en elektronische muziek die het decennium kenmerkte, galmde bijna twee uur lang door de concertzaal.

Nadat de band Everything Everything het publiek had opgewarmd, verschenen zanger Jim Kerr, gitarist Charlie Burchill, drummer Mel Gaynor, bassist Ged Grimes en toetsenist Andy Gillespie op het podium. Simple Minds trapte de show af met Broken Glass Park en Waterfront. De inzet van Someone, Somewhere in Summertime ging even later fout. “Het is livemuziek, dat kan gebeuren”, sprak Kerr, voordat het nummer opnieuw werd ingezet.

De bekendste hits van de band zorgden uiteraard voor het meeste enthousiasme in de zaal. Zo werden de eerste klanken van Promised You a Miracle met luid gejuich onthaald door het publiek, met een gemiddelde leeftijd die toch wel ruim boven de 40 jaar moest uitkomen. Twee andere hits waren de hoogtepunten van de avond: de extra lange opvoering van Don’t You (Forget About Me), te horen in de film The Breakfast Club, en afsluiter Alive and Kicking werden uit volle borst meegezongen.

“Al die jaren hebben de mensen in Holland onze muziek gesteund. We willen jullie daarvoor bedanken”, sprak zanger Kerr tegen het einde van het concert. Donderdagavond staan hij en zijn bandleden nog een keer op het podium van de Heineken Music Hall.

[NOVUM]