Search
Close this search box.

Spree Wilson wil net zo beroemd worden als Beatles

Spree Wilson droomt ervan om net zo beroemd te worden als The Beatles. “Zij zijn mijn helden”, vertelt de Amerikaanse zanger en rapper aan Novum Nieuws.

Spree Wilson droomt ervan om net zo beroemd te worden als The Beatles. “Zij zijn mijn helden”, vertelt de Amerikaanse zanger en rapper, die zondagavond optreedt met Afrojack bij de MTV EMA, aan Novum Nieuws. “Ik ben opgegroeid met hun muziek.”

“Als je aspiraties hebt om net zo groot te worden als een bepaalde artiest, waarom dan niet The Beatles”, vindt Wilson. “En mocht het niet lukken, dan is het ook een hele prestatie om bijna net zo beroemd te worden als The Beatles.”

Wilson wist eerder al grote dromen te verwezenlijken. Zo’n vier jaar geleden kocht hij een enkele treinreis naar New York om daar voet aan de grond proberen te krijgen in de muziekindustrie. “Ik was dakloos en sliep in een treinstation. Ik had een heel romantisch idee over New York. Ik luisterde vroeger veel naar Jimi Hendrix en hij sliep ook ooit in de steegjes van de stad. En John Lennon woonde ook in New York. Al die verhalen inspireerden mij.”

Bijna een maand lang ging Wilson overdag de hort op om de stad te verkennen en sliep hij ’s nachts in het treinstation. “Je zou het misschien niet verwachten, maar ik schreef vrolijke liedjes in die tijd. Ik was zo blij om in New York te zijn.” Op een gegeven moment kreeg Wilson via de A & R, de afdeling van een platenmaatschappij die naar nieuw talent speurt, van Afrojack de kans om een nummer te maken met de Nederlander. Dat werd The Spark, een nummer dat Wilson anderhalf jaar geleden schreef over zijn begindagen in New York en dat nu als themalied geldt voor de MTV EMA.

“Het was een hele bevalling”, stelt Wilson. “Het platenlabel wilde eigenlijk een grotere naam aan het lied koppelen, een bekendere artiest. Maar dat werkte niet. The Spark gaat over mij, het is mijn verhaal. Als je soep gaat maken en je haalt een van de hoofdingrediënten eruit, smaakt ‘ie niet meer hetzelfde. Zo zou het bij The Spark ook zijn als iemand anders het zou zingen, dus uiteindelijk besloten ze me te houden.”

Het nummer bracht Wilson uiteindelijk in Amsterdam, waar hij samen met Afrojack op het tweede podium in de Melkweg staat. Erg zenuwachtig is hij niet. “Een klein beetje nerveus ben ik altijd wel voor een optreden. Maar zodra ik het podium op ga, is dat verdwenen.”

[NOVUM]