Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visschedijk en Van Huêt worden niet warm van eten

In de romkom Soof speelt eten een belangrijke rol bij het verleiden. “Gek misschien, maar ik denk bij oesters niet meteen aan de liefde”, zegt Lies Visschedijk.

In de nieuwe Nederlandse romkom Soof van Antoinette Beumer spelen eten en koken een belangrijke rol bij het verleiden en staat liefdesvoedsel centraal. De liefde van de man gaat immers door de maag. Een lekker oestertje of chocola met slagroom: het zouden echte afrodisiaca zijn. Voor de hoofdrolspelers hebben eten en seks echter maar weinig met elkaar te maken.

“Ik denk bij oesters niet meteen aan de liefde”, zegt Lies Visschedijk, die de rol van keukenprinses Soof vertolkt, voor de camera van Novum Nieuws. “Ik word niet heel opgewonden van een slagroomsoes of zo.”

Daar is Fedja van Huêt, die haar man Kasper speelt, het wel mee eens. “Ik ben een keer ontzettend ziek geworden van oesters. Daar heb ik geen romantische associaties meer bij.”

In Soof, gebaseerd op de columns van culinair journaliste Sylvia Witteman, probeert hoofdpersoon Soof uit alle macht haar cateringbedrijf op poten te zetten. Kasper heeft echter een drukke baan en er lopen drie kinderen door het huis die aandacht vragen. Hun relatie lijdt er zwaar onder, en het is een kwestie van tijd voordat een van hen zwicht voor de avances van een ander.

“Ik vind eten een van de leukste dingen die er zijn, maar ik denk dan niet meteen aan seks”, gaat de 39-jarige Visschedijk verder. Ook andere dingen die traditioneel gezien worden als romantisch zijn niets voor de actrice. “Als ik rozenblaadjes in bed zie denk ik: ach knul, neem een hobby.”

De 40-jarige Van Huêt is iets pragmatischer. “Ik ben zeker te verleiden met lekker eten, maar het is niet zo dat ik een ruzie dan ineens vergeet. Daar heeft heel veel drinken dan ook niet zo veel zin, dan komt het de volgende ochtend extra hard terug.”

Soof, met ook Chantal Janzen, Anneke Blok en Dan Karaty, draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscoop.

[NOVUM]