Search
Close this search box.

Ellie Goulding voelt niets voor optreden in Rusland

Ellie Goulding wil niet optreden in Rusland. Ze sluit zich aan bij Cher, die een uitnodiging op te treden tijdens de Spelen afwees uit solidariteit met homo’s.

Ellie Goulding is niet van plan op korte termijn op te treden in Rusland. De Britse singer-songwriter kan zich helemaal vinden in het besluit van Cher. De Amerikaanse zangeres wees uit solidariteit met homoseksuelen een uitnodiging af om op te treden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen.

“Vooralsnog zeg ik nee tegen Rusland”, vertelt Goulding in een interview met het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De 27-jarige zangeres maakt zich op voor haar nieuwe tournee, die haar onder meer naar Nederland brengt. Zaterdag 15 februari staat Goulding, bekend van hits als Lights en Burn, in de Heineken Music Hall.

Het vele reizen eist zijn tol. “Het is moeilijk om veel van huis te zijn”, moet Goulding bekennen. “Maar ik zou niet meer anders willen.” Tijdens haar shows merkt de zangeres dat veel concertgangers een verkeerd beeld van haar hebben. “Ik hoor vaak dat mensen denken dat ik heel veel effecten gebruik om zo te klinken. Maar dat doe ik echt niet. Ik heb een behoorlijk uitzonderlijke stem.”

Dat Goulding zondagnacht niet in de race is voor een Grammy motiveert de zangeres alleen maar. “Telkens als ik niet wordt genomineerd voor een prijs waarvoor ik graag in aanmerking wil komen, zie ik dat als een teken dat er nog veel werk aan de winkel is.”

[NOVUM]