Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan Kooijman zet vraagtekens bij Koreaanse fans

Jan Kooijman betwijfelt of hij populair is in Zuid-Korea. Regisseur Nijenhuis van Toscaanse Bruiloft, met Kooijman, rept over een ‘enorme fanschare’ voor hem.

Jan Kooijman betwijfelt of hij populair is in Zuid-Korea. De film Toscaanse Bruiloft, waar de acteur in speelt, is verkocht aan het land. Regisseur Johan Nijenhuis zei zondag dat het komt doordat Kooijman een ‘enorme fanschare’ heeft. “Ik denk dat ik nog wel rustig over straat kan in Zuid-Korea”, reageert Kooijman maandag in de ochtendshow van Giel Beelen.

“Johan is gewoon trots dat de film verkocht is. Ik durf niet te beweren dat het door mijn magische krachten komt”, vervolgt de 32-jarige acteur. Kooijman lijkt het wel leuk om het land te bezoeken. “Korea is prachtig. Ik denk dat ik net als Dennis Rodman naar Noord-Korea ga”, zegt Kooijman lachend.

Hoewel de acteur twijfelt aan zijn eigen fans in het Aziatische land, denkt Kooijman wel al na over een eventuele artiestennaam. “Ik denk aan Jan Ooi-man”, grapt hij. De acteur is wel trots op Toscaanse Bruiloft, die volgens hem in Zuid-Korea wordt nagesynchroniseerd. “Het is een superleuke film”, zegt de acteur over de film die op 30 januari zijn première beleeft. “Ik ben er trots op.”

[NOVUM]