Search
Close this search box.

OM wil dat Ratelband windvaan Ridderzaal vergoedt

Tegen Emile Ratelband is opnieuw een werkstraf en een vergoeding geëist wegens een promotiestunt. Hij liet in 2010 een vliegtuigje over het Binnenhof vliegen.

Tegen Emile Ratelband is opnieuw een voorwaardelijke werkstraf en een schadevergoeding geëist naar aanleiding van een promotiestunt. Hij liet een kleine vier jaar geleden een modelvliegtuigje over het Binnenhof vliegen, dat de windvaan van de toren van de Ridderzaal beschadigde.

De positiviteitsgoeroe ging in hoger beroep tegen de voorwaardelijke werkstraf van honderd uur en schadevergoeding van ruim achttienduizend euro die hij kreeg opgelegd. De eis van het Openbaar Ministerie was dinsdag onveranderd.

Ter promotie van zijn nieuwe boek lanceerde Ratelband in mei 2010 het radiografisch bestuurbare vliegtuigje met een spanwijdte van bijna anderhalve meter voor een korte vlucht over het Binnenhof. Het is verboden daar te vliegen. “De publiciteit is goed gelukt, maar het is een gevaarlijke en vooral ook dure grap gebleken”, aldus het OM. “Verdachte heeft alleen maar gedacht aan zichzelf, om zichzelf op de kaart te zetten.”

Het gerechtshof in Den Haag doet over twee weken uitspraak.

[NOVUM]