Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ymke Wieringa wil geheim Songfestival ontrafelen

Ymke Wieringa wil graag een documentaire maken over het Songfestival. “Het lijkt me heel leuk om Europa te leren kennen aan de hand van zo iets kneuterigs.”

Ymke Wieringa lijkt niet te rouwen om haar ontslag bij RTL. “Mijn droom is een documentaire te maken over het Eurovisie Songfestival”, vertelde Ymke dinsdag in Koffietijd over haar toekomstplannen. Wieringa en Britt Dekker kregen vorige week te horen dat ze geen nieuw contract krijgen bij RTL.

“Het lijkt me heel leuk om Europa te leren kennen aan de hand van iets kneuterigs als het Songfestival.” Wieringa is ervan overtuigd dat er een geheime formule moet zijn voor een winnend songfestivalliedje. “Er moet een Higgs-deeltje zijn binnen het Songfestival, het lijkt me heerlijk om heel Oost-Europa daarvoor af te reizen.”

Wieringa heeft ook al concretere toekomstplannen. “Maar daar mag ik nog niets over zeggen. Het is iets heel stoers voor een stoere zender.”

Ymke’s partner in crime Britt Dekker is sinds kort werkzaam voor SBS, waar ze items maakt voor de showbusinessprogramma’s. Toch zou Britt haar televisiewerk zo opgeven voor haar droombaan. “Ik wil ooit dolfijnentrainster worden. Dan moet ik tv loslaten, want dan moet ik die beesten trainen. Dat is echt mijn droom. Ik kan goed zwemmen en werken met die dieren lijkt me zo vet.”

[NOVUM]