Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belgische Songfestivalkandidaat ‘niet politiek’

De Belgische Songfestivalkandidaat Axel Hirsoux wil niet worden ingezet voor politieke doeleinden. “Ik hoef geen boegbeeld te zijn van een verenigd België”

De Belgische Songfestivalkandidaat Axel Hirsoux heeft geen behoefte te worden ingezet voor politieke doeleinden voor zijn land. Het is de eerste keer dat Vlaanderen een Waal naar het Songfestival stuurt. “Ik weet niet of ik het boegbeeld wil zijn van een verenigd België”, zegt hij voor de camera van Novum Nieuws. “Ik ben hier om te zingen en te doen wat ik leuk vind.

“Ik ben een Waal maar ben door het Vlaamse volk gekozen”, gaat Hirsoux verder over de afspraak dat de omroep van het Nederlandstalige landsdeel en die van het Franstalige deel om en om een afvaardiging sturen. “Het is een eer om namens België naar het Eurovisie Songfestival te mogen. Maar daar houdt het wat mij betreft op.”

Met zijn nummer Mother haalde Hirsoux de halve finale van het Eurovisie Songfestival. De Franstalige zanger mag het op 6 mei opnemen tegen onder meer Nederland, dat het The Common Linnets, een gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon, afvaardigde. De finale vindt plaats op 10 mei.

Hirsoux is geen vreemde op de Belgische televisie. Hij deed ook al mee aan X Factor en de Waalse versie van The Voice. In die programma’s werd hij vaak vergeleken met Luciano Pavarotti, maar ook daar wil de zanger eigenlijk niets van weten.

“Het is een enorm compliment om met Pavarotti te worden vergeleken, maar zo zie ik mezelf niet”, zegt Hirsoux openhartig. “Ik heb een krachtige stem maar ben geen operazanger.”

[NOVUM]