Burny Bos kan aan de slag met Wiplala-film

Producent Burny Bos kan zijn film over Wiplala gaan maken. Hij haalde via crowdfunding maandag het gewenste investeringsbedrag van een half miljoen euro.

Producent Burny Bos kan zijn film over Wiplala gaan maken. Hij haalde maandag het gewenste investeringsbedrag van een half miljoen euro, laat distributeur In the Air weten. Begin vorig jaar werd een crowdfundingsactie gestart. Eind december was de eerste honderdduizend euro binnen.

Tim Oliehoek gaat de film gebaseerd op het personage van Annie M.G. Schmid regisseren. Hij maakte eerder onder meer Vet Hard, Chez Nous en de tv-serie Shouf Shouf! Wiplala de Film wordt er een voor het hele gezin.

Tot nu toe deden verfilmingen van Schmidts boeken het uitstekend in de Nederlandse bioscopen. Abeltje uit 1998 haalde ruim negenhonderdduizend bezoekers, voor Pluk van de Petteflet uit 2004 werd ruim 483 duizend keer een kaartje verkocht.

Wiplala de Film gaat op 19 november in première.

[NOVUM]