Divorce-acteurs willen niet met elkaar samenwonen

Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra en Dirk Zeelenberg zien het niet zitten om net als hun personages in de tv-serie Divorce in een huis te wonen.

Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra en Dirk Zeelenberg zien het niet zitten om net als hun personages in de tv-serie Divorce in een huis te wonen. “Lieve god, nee. Wij met z’n drieën onder een dak. Dat nooit”, zegt Spitzenberger in het AD.

De acteur heeft vooral moeite met het gebrek aan privacy. “En ik zou gruwelen van vieze keukens, toiletbrillen en afvoerputjes met haren in mannenhuishoudens”, legt hij uit. Ook Torenstra, die samen is met Sophie Hilbrand, ziet dat niet zitten. “Het is ook niks voor mij. Ik zou Sophie en de kinderen zo vreselijk missen.”

Hoewel Zeelenberg de vriendschap tussen mannen erg mooi vindt, is met mannen onder een dak wonen niet voor hem weggelegd. “Stel dat ik onverhoopt in een Divorce-achtige situatie beland, dan doe ik een ding per direct: op datingsites en -apps keihard speuren naar een nieuwe partner om weer snel te kunnen ontsnappen uit zo’n herenhuis.”

De acteurs, die vanaf zondag te zien zijn in het tweede seizoen van de RTL 4-serie, hoeven zich voorlopig niet druk te maken om een genoodzaakt mannenhuis. Alle drie de heren hebben stabiele relaties. “Mocht ik ooit verliefd worden op een ander, dan ga ik voor het Afrikaanse systeem”, zegt Torenstra. “Daar is het normaal dat mannen met exen en nieuwe geliefden, inclusief kinderen, harmonieus samenleven.”

Spitzenberger, die getrouwd is en twee zoons heeft, denkt dat zijn huwelijk een eenmalig slippertje wel zou overleven. “Maar chronisch overspel is een goede reden om te scheiden.” Zeelenberg, die met zijn vrouw drie kinderen heeft, wil zich niet voorstellen hoe het zou zijn om te scheiden. “Een leven zonder mijn gezin is ondenkbaar. En ik wil dat zo houden.”

[NOVUM]