Dynasty-actrice Kate O’Mara (74) overleden

De Britse Dynasty-actrice Kate O’Mara is op 74-jarige leeftijd gestorven. Haar agent maakte zondag bekend dat O’Mara na een kort ziekbed stierf.

De Britse actrice Kate O’Mara is op 74-jarige leeftijd gestorven. Haar agent maakte zondag bekend dat O’Mara, vooral bekend van haar rol in de soap Dynasty, na een kort ziekbed is overleden. Dat meldt de BBC.

O’Mara, die in 1986 in Dynasty speelde, stierf in een verzorgingstehuis in Sussex. “Een echte ster is overleden. Kate zal enorm worden gemist door iedereen die haar kende en met haar heeft gewerkt”, verklaarde haar agent. Hij prees bovendien haar energie en vitaliteit en liefde voor theater en acteren.

De actrice had in de jaren zestig jaar eerste tv-rollen al te pakken, maar werd pas bekend toen ze in Dynasty speelde. In de Amerikaanse soap nam O’Mara de rol van Cassandra ‘Caress’ Morell voor haar rekening. Ook was ze te zien in Britse series als Doctor Who, Howards’ Way en Absolutely Fabulous. O’Mara trouwde drie keer. Haar zoon stierf vorig jaar.

[NOVUM]