Huub Stapel in musical Soldaat van Oranje

Huub Stapel sluit zich aan bij de cast van musical Soldaat van Oranje. De acteur vertolkt van half augustus tot en met eind oktober Van ’t Sant.

Huub Stapel sluit zich aan bij de cast van de musical Soldaat van Oranje. De acteur vertolkt van half augustus tot en met eind oktober Van ’t Sant, de persoonlijk adjudant van de koningin. Hij wisselt de rol af met Mark Rietman.

Anne-Wil Blankers keert terug in de cast. Zij speelt in dezelfde periode opnieuw koningin Wilhelmina. Blankers wisselt de rol af met Olga Zuiderhoek. “Het is natuurlijk fantastisch dat wij in ons vierde levensjaar acteurs van dit kaliber aan onze voorstelling mogen verbinden”, aldus producent Fred Boot in een verklaring.

Soldaat van Oranje, over het leven van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema, ging in oktober 2010 in première. De musical is de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

[NOVUM]