Mainstreet glijdt uit over stringetjes op podium

Mainstreet moet tijden optredens letten op rondslingerende stringetjes. “We struikelen erover”, zegt Nils over ondergoed dat de boyband toegeworpen krijgt.

Mainstreet moet zijn ogen goed openhouden tijdens optredens. De Nederlandse boyband krijgt geregeld slipjes naar het hoofd geslingerd en die kunnen voor problemen zorgen op de bühne. “We struikelen erover op het podium”, legt de 15-jarige Nils Käller uit voor de camera van Novum Nieuws.

De jongens, die hun bekendheid danken aan hun deelname aan het Junior Songfestival, stonden raar te kijken toen het eerste stringetje op het podium belandde. “Dat was tijdens de Main Tour”, herinnert Käller zich als de dag van gisteren. “Ik dacht: hé, daar ligt iets. Het blijft heel vaag, maar wel leuk.”

“Bij de eerste dacht ik wel: ok”, vult de eveneens 15-jarige Daan Zwierink aan. “Ja, wat moet ik ermee? Hoe moet ik hierop reageren?”, vraagt de 14-jarige Rein van Duivenboden zich nog steeds af bij elk onderbroekje dat om zijn oren vliegt.

Hoewel de vier jongens niet goed weten wat ze met het damesondergoed aan moeten, zijn ze heel blij met hun vele vooral vrouwelijke fans. “Het is super om half vrouwelijk Nederland aan je voeten te hebben”, vindt de 15-jarige Owen Playfair. “Ze doen alles voor ons. Zonder hen waren we hier nu niet geweest”, weet Van Duivenboden maar al te goed.

Wennen aan de vele aandacht doen de tieners nooit. “Het blijft altijd bijzonder dat al die meisjes tijdens optredens zo hard gillen”, vertelt Zwierink. “Het is ook bizar dat ze altijd achter de auto’s aanrennen”, vindt Käller. “Rennen er ineens honderd fans achter de auto als we vertrekken en slaan ze op de ramen.”

[NOVUM]