Zoek
Sluit dit zoekvak.

Asporaat vindt Joling en Gordon lastig

Jandino Asporaat vindt werken met Joling en Gordon geen eenvoudige klus. “Het wordt me met Gerard Joling en Gordon in die quiz dan niet makkelijk gemaakt.”

Jandino Asporaat vindt werken met Gerard Joling en Gordon geen eenvoudige klus. “Het wordt me met Gerard Joling en Gordon in die quiz dan niet makkelijk gemaakt. Maar dat maakt het dus wel weer lekker spannend”, zegt de komiek, die vanaf vrijdag met de zangers te zien is in de nieuwe RTL 4-quiz Alles Mag Op Vrijdag, in Spits.

In de show nemen twee teams onder leiding van Gordon en Joling het tegen elkaar op. Asporaat probeert de quiz in goede banen te leiden. “Ik kom op het werk, al voelt dit eigenlijk niet eens als werk, met maar een doel: ik ga vanavond hoofdpijn hebben van het lachen. En dat is tot nu toe na elke opnamedag gelukt”,omschrijft hij. “Ik heb ook totaal niet de intentie om Gordon en Gerard te leiden, want dat kan niet. Dat gaat niemand ooit lukken.”

De 33-jarige Asporaat laat de twee hun gang gaan. “We duikelen niet met z’n drieën over elkaar heen van: wie is de leukste? Samen doen ze dat trouwens wel. Ze maken elkaar kapot of ze zijn lief”, legt de komiek uit. “Ik sta daar veilig op een afstand naar te kijken. Je moet hen hun ding laten doen en daar van genieten. Ze zijn eigenlijk als twee treinen die tegen elkaar aanbotsen, weer naar achteren gaan en dan weer botsen, en dat continu.”

Het is de eerste keer dat Asporaat een dergelijke spelshow presenteert. Iets wat de komiek ziet als een droom die uitkomt. “Ik moet zeggen dat ik, toen ik klein was, Rolf Wouters op tv zag met Wedden Dat, en dat ik toen al dacht: ooit wil ik een grote show op RTL 4”, zegt hij. “En dat is nu gelukt, dus als quizmaster is dit een droom.”

[NOVUM]