Search
Close this search box.

‘Bezoekers Paaspop worden niet beïnvloed door weer’

Paaspop-bezoekers maakt het weinig uit wat voor het weer het is. De afgelopen zonnige editie wist net zo veel te trekken als de koude van vorig jaar.

De festivalgangers die Paaspop bezoeken, maakt het weinig uit wat voor het weer het is. De afgelopen zonnige editie, die vrijdag van start ging en zondagavond eindigde, wist vrijwel hetzelfde aantal bezoekers te trekken als de koude editie van vorig jaar. “Dat betekent dat het aantal bezoekers losstaat van het weer”, zegt woordvoerder Ron van Hal tegen Novum Nieuws.

Vorig jaar beleefde Nederland zijn koudste paasweekeinde in decennia, maar Paaspop wist alsnog 52 duizend festivalgangers te trekken. Ook het afgelopen zomerse weekeinde reisden ongeveer hetzelfde aantal mensen af naar het Brabantse Schijndel.

Hoewel het weer weinig invloed lijkt te hebben op het aantal bezoekers, doet het de sfeer wel erg goed. “Het was bijna zomer”, vervolgt Van Hal. “Mensen hadden zaterdag na The Prodigy een korte nacht, maar stonden zondag weer vrolijk op het terrein.”

De organisatie is erg tevreden over de afgelopen editie van het festival, dat sinds 1978 wordt georganiseerd. “We zijn heel erg gelukkig. Er waren geen incidenten en het was artistiek een mooie editie.” Paaspop, dat geldt als opener van het festivalseizoen, werd zondag afgesloten door Kaiser Chiefs. Ook bands als Chef’Special, The Boxer Rebellion, Baskerville en De Jeugd van Tegenwoordig beklommen het podium.

Paaspop wordt sinds 2011 ook op vrijdag gehouden, daarvoor vond het festival enkel in het paasweekeinde plaats. In de toekomst is het volgens Van Hal mogelijk dat de vrijdag meer programma krijgt. “Nu is de helft van de tenten open. Meer tenten en meer programma is een mogelijkheid.” Specifieke plannen om uit te breiden, liggen er echter nog niet. “We zijn in het verleden ook organisch gegroeid.”

Van Hal sluit uit dat het festival, om nog meer bezoekers te kunnen huisvesten, gaat verhuizen. Paaspop blijft volgens de woordvoerder in Schijndel. “Dat is vloeken in de kerk”, zegt hij over een verhuizing. “Paaspop is echt vergroeid met Schijndel.”

[NOVUM]